23. listopada u prostoru naše knjižnice održana gradska razina 8. Natjecanja u čitanju naglas. Članice Povjerenstva Helena Jelica Kramarić, direktorica Radio Krugovala Garešnica, Marica Balen, učiteljica razredne nastave u mirovini i Neda Adamović, prof. hrvatskog jezika i književnosti i viša knjižničarka imale su težak zadatak, izabrati četvero najboljih učenika od 18 prijavljenih.
Naše sudionike na početku natjecanja pozdravio je gradonačelnik Josip Bilandžija kojem ovom prilikom zahvaljujemo na dolasku. Nakon teške odluke jer su svi natjecatelji bili dobri u predstavljanju knjige koju su odabrali, odlučeno je sljedeće :
u mlađoj kategoriji
1.mjesto osvojila je učenica 3. razreda Osnovne škole Slavko Kolar Hercegovac Nika Evaj
2. mjesto učenica 3. razreda Osnovne škole Garešnica Evelin Evaj
3.treće mjesto učenica 4. razreda Osnovne škole Garešnica Irina Tomašević
u starijoj kategoriji
1.mjesto u starijoj kategoriji osvojila je učenica 7. razreda Osnovne škole Garešnica Tena Tutić
2.mjesto učenica 7. razreda Osnovne škole Trnovitica Valerija Venzenbach
3.mjesto učenica 7. razreda Osnovne škola Slavka Kolara Hercegovac Elena Žuti.

Na županijsku razinu natjecanja koje će se održati 03.11. u Bjelovaru odlaze dvije učenice iz mlađe kategorije i dvije učenice iz starije kategorije koje su osvojile 1. i 2. mjesto na gradskoj razini natjecanja.
Hvala svim učenicima na sudjelovanju u čijim smo izvedbama uživali, hvala mentoricama i mentorima, knjižničarkama te članicama Povjerenstva. Vidimo se nagodinu!
Niki, Evelin, Teni i Valeriji želimo puno uspjeha na županijskom natjecanju!